ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zeci de copaci din capitală au fost doborîți în urma unei furtuni puternice

16:24 | 23.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Zeci de copaci din capitală au fost doborîți astăzi în urma unei furtuni puternice, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Primăriei municipiului Chișinău, cei mai mulți arbori au fost doborîți sau afectați pe str. Gheorghe Asachi, str. A. Puşkin, şos. Hînceşti şi şos. Munceşti. Copacii au căzut pe partea carosabilă sau au afectat reţeaua de contact a Regiei Transport Electric, în rezultat, circulaţia transportului, inclusiv a troleibuzelor, pe anumite porţiuni de drum a fost sistată.

Echipele de intervenţie din cadrul întreprinderii municipale „Asociaţia de Gospodărire a Spaţiilor Verzi” şi ale întreprinderii „Regia Transport Electric Chişinău” au intervenit deja în teren, pentru a asigura înlăturarea consecinţelor furtunii şi deblocarea străzilor. Și angajaţii Regiei „Exdrupo” acţionează pentru a curăţa străzile şi reţelele pluviale afectate de ploaie şi evacuează nămolul şi deşeurile aduse de vînt şi ape.

Solicitat de agenție, șeful Centrului prognoze meteorologice din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Ghenadie Roșca, a specificat că furtuna a început în nordul țării, ulterior aceasta a ajuns în centrul țării și urmează să se deplaseze spre sud-vest. „Furtuna va continua pe alocuri, iar în decursul a trei ore se va dispersa. Totodată, vom avea ploi slabe de scurtă durată și pe parcursul acestei nopți”, a spus Roșca.

Ofiţerul de presă al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Diana Ţurcanu, a menționat pentru agenție că „în urma furtunii, salvatorii nu au fost solicitați și nu au intervenit la nici o locație”.

Pînă în prezent, Serviciul Hidrometeorologic de Stat nu a emis nici o avertizare meteo. Totodată, potrivit meteorologilor, ploile vor reveni la începutul săptămînii viitoare, la data de 26 și 27 iunie.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17004837

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!