ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul Consiliului municipal Chişinău riscă șapte ani de închisoare pentru acte de corupție

17:17 | 23.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 23 iun. /MOLDPRES/. Secretarul Consiliului municipal Chişinău (CMC), Valeriu Didencu, va fi judecat pentru acte de corupţie. Procurorii au finalizat şi expediat astăzi în judecată cauza penală de învinuire a funcționarului, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii Generale, Valeriu Didencu este învinuit că în perioada februarie – mai 2017, ar fi pretins în repetate rînduri sume de bani şi bunuri de la reprezentanţii unor agenţi economici şi unii consilieri municipali pentru diferite servicii. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru includerea pe ordinea de zi a Consiliului a proiectelor privind prelungirea termenului de arendă pentru diferite terenuri, modificarea hotarelor unor loturi, pregătirea setului de documente în vederea cumpărării-vînzării unor terenuri și aprobarea planurilor urbanistice ale anumitor obiecte.

Astfel, secretarul CMC ar fi pretins şi primit 5200 de lei, 700 de euro şi două mii de dolari pentru influenţarea membrilor Consiliului sau altor responsabili din cadrul Primăriei.

Învinuitul a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei, cauza urmînd a fi examinată de către instanţa de judecată în procedură specială. 

Procurorii anticorupţie au expediat în adresa CMC demersul privind suspendarea învinuitului din funcţia de secretar, însă acesta încă nu a fost examinat.

Dacă va fi găsit vinovat, Valeriu Didencu riscă închisoare de la trei la șapte ani cu amendă de pînă la 300 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la 10 ani.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!