ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vasile Belous s-a învrednicit de bronz la Europenele de box

12:43 | 24.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Boxerul moldovean Vasile Belous (69 kg) a cedat ieri seară în semifinala Campionatului European de la Harkov (Ucraina) și s-a învrednicit de medalia de bronz, relatează MOLDPRES.

El a fost învins de Abass Baraou (Germania). Distincția obținută este singura în ”pușculița” selecționatei moldovene. Un loc cinci a ocupat Alexei Zavatin (plus 91 kg). În sferturile de finală ale campionatului au cedat Dumitru Galagoț (64 kg) și Victor Carapcevschi (75 kg). ”La finanțarea pe care am avut-o este, în opinia mea, un rezultat bun. Să fi avut o asigurare financiară și medicamentoasă mai solidă și la nivelul modern, am fi putut spera la mai mult. Oricum, sînt satisfăcut”, a declarat astăzi pentru agenție antrenorul emerit Petru Caduc care l-a educat pe Vasile Belous la Școala specializată din Grimăncăuți (Briceni) cu începere din 2004.

El i-a mai pregătit aici pe Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, medaliați olimpici, Victor Cotiujanschi, Dumitru Galogoț, premianți la Europene, Mihail Muntean, vicecampion mondial universitar, o pleiadă impresionantă de cîștigători la diferite turnee internaționale de anvergură.

Vasile Belous și Alexei Zavatin au obținut dreptul să evolueze la Campionatul Mondial din anul curent, care va demara pe 23 august la Hamburg (Germania).

Medalia de bronz cucerită de Vasile Belous (29 de ani) este cel mai mare succes în cariera sa. Anul curent el a fost exclus din echipa sportivă a Clubului Sportiv Central ”Dinamo” pe motiv că ar fi inapt de a înregistra performanțe. ”Regret că au procedat astfel față de mine, dar asta pînă la urmă îi privește”, a declarat performerul pentru agenție.

Pentru acest club el a obținut următoarele rezultate: locurile 9 la Mondialele din Chicago (2007) și Campionatul European (2008, Liverpool), campion al Acord Combat Games (2010, Beijing), medaliat cu bronz la Campionatul Mondial Universitar (2011, Ulaanbaatar), locul 5 la Mondialele de la Baku (2011), locul 9 la Olimpiada de la Londra (2012), locul 5 la Europenele de la Minsk (2013) și bronz la Campionatul Uniunii Europene (Sofia, 2014).

Vasile Belous este angajat în prezent în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului de Interne. Este originar din Unguri (Ocnița), căsătorit, educă împreună cu soția doi copii.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază) 

img17004862

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!