ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Eduard Ciobanu a devenit campion al Olimpiadei APSM la joc de dame

13:18 | 24.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 24 iun. /MOLDPRES/. Eduard Ciobanu a cucerit ieri, la Clubul republican de șah și joc de dame, titlul de campion al Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la joc de dame, relatează MOLDPRES.

Ciobanu s-a clasat pe primul loc cu rezultatul de 16 puncte din 18 posibile. Pe locul doi s-a situat veteranul Pavel Brădescu cu 15 puncte acumulate, iar pe trei – Iurie Opincă de la ”Vocea Basarabiei”  - (14 puncte).

Campioni pînă în prezent au mai devenit: Sergiu Busuioc (bowling), Stas Cernavca (biliard), Alexei Jereghi (tenis de masă), Dumitru Plămădeală (badminton), Ion Robu (baschet), Oleg Televca (tenis de cîmp) și Pavel Brădescu (șah).

Penultima probă din cadrul Olimpiadei – natația - este programată pe 1 iulie la bazinul Universității de Stat de Educație Fizică și Sport.

Pe 2 iulie se va desfășura turneul la fotbal după care toți participanții vor marca tradițional în cadrul unei mese festive Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv.

”Anul viitor, la cea de-a 19-ea ediție a Olimpiadei vom modifica puțin sistemul de stabilire a premianților. Este vorba despre clasamentul general individual. Asta pentru a face competiția și mai atractivă”, a declarat pentru agenție președintele APSM, Eduard Ciobanu.

Titlul de campion la joc de dame pe care l-a obținut ieri este al nouălea și constituie un record al Olimpiadei. Vechea performanță - opt titluri la tenisul de masă - îi aparținea lui Ion Robu de la AIS MOLDPRES.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17004864

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!