ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Festivalul „La Nistru, la mărgioară” a fost organizat în satul Gura Bîcului, raionul Anenii Noi

10:53 | 25.06.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 25 iun. /MOLDPRES/.  Mai multe colective artistice şi meşteri populari de pe ambele maluri ale rîului Nistru s-au întrunit astăzi în satul Gura Bîcului, raionul Anenii Noi, pentru a participa la cea de-a XXII-a ediţie a Festivalului Naţional de Folclor „La Nistru, la mărgioară”, transmite MOLDPRES.

Festivalul este dedicat Zilei portului naţional, marcată în R. Moldova în ultima duminică a lunii iunie, şi are drept scop popularizarea tradiţiilor şi obiceiurilor autohtone, promovarea moştenirii culturale şi a tinerelor talente.

Agenda Festivalului de la Gura Bîcului prevede o paradă a portului naţional, un spectacol folcloric cu participarea a peste 35 de colective artistice de pe ambele maluri ale Nistrului, un tîrg al meşteşugurilor populare, expoziţii de artizanat, ateliere de creaţie, concursuri şi degustări ale specialităţilor locale etc.

Evenimentul este organizat de autorităţile locale din Anenii Noi, Primăria Gura Bîcului, fiind susţinut de Ministerul Culturii. Festivalul este promovat de Agenţia Turismului R. Moldova care l-a prezentat în diferite prospecte drept „o adevărată sărbătoare a cîntecului popular, un eveniment plin de originalitate şi tradiţii, varietate de culoare sub semnul prieteniei şi păcii”.

(Reporter  L. Grubîi, editor L. Alcază)

img17004874

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!