ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de marți, 27 iunie 2017

18:11 | 26.06.2017 Categorie: Agenda

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, va avea o discuție liberă cu jurnaliștii de pe ambele maluri ale Nistrului, la Reședința de la Holercani. Evenimentul va fi moderat de jurnalistul Artur Efremov și cunoscutul politolog, istoric şi publicist german, Alexander Rahr.

Ora 19.00.

***

Comisia juridică, numiri și imunități se va convoca în ședință.

Ora 12.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Curtea Constituțională va examina sesizarea privind excepția de neconstituţionalitate a art. 23 alin. (2) din Legea nr. 947-XIII din 19 iulie 1996 cu privire la Consiliul Superior al Magistraturii.

Ora 11.00.

***

Banca Mondială și Agenția Achiziții Publice (AAP) invită la prezentarea finală privind Proiectul pentru Contractarea Deschisă.

Ora 9.00, Radisson Blu, Leogrand Hotel.

***

Banca Națională a Moldovei invită reprezentanții mass-media la un seminar cu tema: „Circulația monetară. Introducerea monedelor cu valorile nominale de 1 leu și de 2 lei”.

Ora 10.00, BNM, sala mare de conferințe, et. 9.

***

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) invită reprezentanții mass-media la evenimentul de lansare oficială a campaniei de primire a cererilor de subvenționare - 2017.

Ora 9.30, Oficiului teritorial Chișinău AIPA, incinta Ministerului Agriculturii, bd. Ştefan cel Mare și Sfînt 162, et. 12, oficiul 1210.

***

Primăria municipiului Chişinău invită reprezentanţii mass-media la lansarea primei rute de troleibuz pe care vor circula doar unităţi de transport cu mers autonom.

Evenimentul va avea loc cu începere de la ora 9.00, în faţa sediului Primăriei Chişinău.

***

La Academia de Științe a Moldovei va avea loc Masa rotundă cu genericul ”Riscuri și  amenințări la adresa securității naționale a Republicii Moldova. Cum  le evaluam?”.

Ora 9:30,  Sala Mică a AȘM, bd. Ștefan cel  Mare și Sfînt, 1.

***

Mişcarea de tineret Urmaşii lui Ştefan invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă dedicată lansării proiectului de tineret „Young Leadership Summer School”.

Ora 11.00, Agenţia IPN. 

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

În perioada 26-29 iunie, o delegație a Curții de Conturi din România efectuează o vizită la Curtea de Conturi a R. Moldova. 

3. MISIUNI MOLDOVENEȘTI ÎN STRĂINĂTATE

Prim-ministrul Pavel Filip întreprinde, în perioada 25-27 iunie, o vizită oficială la Strasbourg, Republica Franceză.

***

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, va participa, în perioada 27-29 iunie, la Reuniunea anuală a Noilor Campioni (Annual Meeting of the New Campions), supranumiră și ”Davos-ul de vară”, care va avea loc în orașul Dalian, Republica Populară Chineză.

(Editor M. Jantovan)