ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura a solicitat suspendarea din funcție a secretarului CMC

11:53 | 27.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Procuratura Anticorupție a expediat un demers în adresa Consiliului municipal Chişinău /CMC/ prin care a solicitat suspendarea din funcție a secretarului CMC, Valeriu Didencu. Informația a fost confirmată pentru MOLDPRES de către ofițerul de presă al Primăriei municipiului Chişinău, Vadim Brînzaniuc.

Potrivit sursei citate, demersul Procuraturii va fi examinat de CMC cel mai probabil în şedinţa planificată pentru ziua de joi, 29 iunie. Totodată, consilierii urmează să numească un secretar interimar.

La finele săptămînii trecute, procurorii au finalizat şi expediat în judecată cauza penală de învinuire a funcționarului Valeriu Didencu. Acesta este învinuit că, în perioada februarie – mai 2017, ar fi pretins în repetate rînduri sume de bani şi bunuri de la reprezentanţii unor agenţi economici şi unii consilieri municipali pentru diferite servicii. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru includerea pe ordinea de zi a Consiliului a proiectelor privind prelungirea termenului de arendă pentru diferite terenuri, modificarea hotarelor unor loturi, pregătirea setului de documente în vederea cumpărării-vînzării unor terenuri și aprobarea planurilor urbanistice ale anumitor obiecte.

Didencu a încheiat cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei, cauza urmînd a fi examinată de către instanţa de judecată în procedură specială. Dacă va fi găsit vinovat, Valeriu Didencu riscă închisoare de la trei la șapte ani cu amendă de pînă la 300 mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la cinci la 10 ani.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img17004922

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!