ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O zonă de agrement a fost inaugurată în oraşul Basarabeasca

12:00 | 27.06.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Prima zonă publică de agrement a fost inaugurată recent într-un sector din oraşul Basarabeasca. Proiectul a fost realizat cu susţinerea financiară a autorităţilor locale şi a Fondului Ecologic Naţional (FEN), transmite MOLDPRES.

Parcul, pe care localnicii l-au aşteptat aproape doi ani, este amenajat şi dotat cu iluminare nocturnă. „Este foarte confortabil şi comod, nu trebuie să ne deplasăm în centrul oraşului pentru ca copiii să se bucure de un carusel. Afară de copii, aici se pot odihni şi tinerii, şi pensionarii, pentru care au fost plasate bănci”, a afirmat un originar din sectorul „Flămînda” din Basarabeasca, citat de gagauzinfo.md.

„Proiectul a fost finanţat de FEN, iar Consiliul raional a contribuit cu circa o sută de mii de lei pentru lucrările de amenajare. Pe viitor planificăm să instalăm în această zonă un teren de joacă pentru copii, precum şi un cîmp artificial de minifotbal”, a afirmat Petru Puşcari, preşedintele raionului Basarabeasca.

„Consider că în această localitate pot fi realizate multe lucruri folositoare, care ar face viaţa orăşenilor mai interesantă. Oamenii trebuie să aibă posibilitatea să lucreze, dar şi să se odihnească, să practice sportul, să fie asiguraţi medical etc.”, a menţionat deputatul în Parlamentul R. Moldova, Dumitru Diacov, originar din oraşul Basarabeasca, care a participat la deschiderea parcului.

(Reporter L. Grubîi, editor A. Răileanu)

img17004923

img17004923

img17004923

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!