ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procurorii anticorupție efectuează percheziții în biroul magistratului Oleg Melniciuc

12:35 | 27.06.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 27 iun. /MOLDPRES/. Procurorii anticorupție efectuează percheziții în biroul magistratului Judecătoriei Chișinău, Oleg Melniciuc, în cadrul unui dosar deschis pentru îmbogățire ilicită, informează MOLDPRES.

Informația a fost confirmată pentru agenție de către Procurorul General, Eduard Harunjen, care a solicitat azi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) acordul pentru efectuarea acțiunilor de investigație în privința lui Melniciuc.

„În cazul îmbogățirii ilicite nu este nevoie de acordul CSM pentru urmărirea penală, ci doar pentru unele acțiuni de anchetă. CSM a autorizat perchezițiile. Ce ține de reținerea magistratului, este prematur să vorbim la acest subiect, întrucît reținerea va avea loc în dependență de probele identificate”, a precizat Harunjen.

Oleg Melniciuc este primul magistrat urmărit penal în baza Art.330, ind. 2, al. 2 din Codul Penal „Îmbogăţirea ilicită”.

Dacă va fi găsit vinovat, Melniciuc riscă amendă de pînă la 500 mii de lei (aproximativ 25 mii de euro) sau închisoare de la șapte la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

img17004926

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!