ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Octavian Calmîc: R. Moldova este interesată în aprofundarea cooperării cu Forumul Economic Mondial

10:33 | 28.06.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 28 iun. /MOLDPRES/. Republica Moldova este interesată în aprofundarea relațiilor de cooperare cu Forumul Economic Mondial (FEM), care deschide noi oportunități pentru țara noastră. O declarație în acest sens a făcut vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, în cadrul unei întrevederi cu directorul executiv al FEM, Philipp Rosler, în orașul chinez Dalian, unde se desfășoară Reuniunea anuală a Noilor Campioni, supranumită și ”Davos-ul de vară”, informează MOLDPRES.

Platforma FEM, care întrunește peste 1000 de companii de top din lume, deschide noi oportunități pentru țara noastră de a stabili parteneriate reciproc avantajoase, realiza strategiile și programele de dezvoltare a economiei naționale, a mai spus ministrul Economiei.

El a mai menționat că un alt subiect de interes în procesul de colaborare bilaterală cu FEM constă în identificarea unor proiecte de consultanță și expertiză din partea Forumului Economic Mondial în crearea parteneriatelor publice private, promovarea diplomației economice, elaborarea strategiilor de dezvoltare sectorială a economiei naționale, precum și alte domenii de interes național.

La rîndul său, directorul executiv al FEM a susținut eforturile Guvernului Republicii Moldova în procesul de modernizare a țării, de relansare a economiei naționale și stabilirii unor parteneriate strategice cu cele mai importante organisme internaționale. În context, Philipp Rosler a apreciat decizia autorităților de la Chișinău de a participa la ”Davos-ul de vară” din China, care constituie un prim pas spre Forumul principal de la Davos, unde șefii de state, guverne, lideri politici și cei mai influenți oameni de afaceri din lume, într-o serie de conferințe, dezbat problemele cheie privind provocările globale.

În opinia lui Philipp Rosler, stabilirea unor relații de cooperare dintre FEM și Republica Moldova, va permite acesteia să participe la discuții de nivel mondial privind agenda economică globală și regională.

Vicepremierul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, participă, în perioada 27–29 iunie curent, la Reuniunea anuală a Noilor Campioni (Annual Meeting of the New Campions), supranumită și ”Davos-ul de vară”, care are loc în orașul Dalian, Republica Populară Chineză.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)

img17004958

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!