ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de vineri, 30 iunie 2017

18:45 | 29.06.2017 Categorie: Agenda

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Parlamentului Andrian Candu va participa la ceremonia de înmînare a diplomelor pentru absolvenții Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a USM.

Ora 09.00, USM, Str. N.Testimiţeanu, Nr. 18, bloc 6, FRISPA.

***

Parlamentul se va întruni în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

O nouă rundă de dezbateri asupra proiectului de modificare a sistemului electoral.

Ora 16.00, Sala Europa, clădirea Parlamentului Republicii Moldova.

***

Ministerul Finanțelor invită la conferința de presă ,,Reuniunea anuală și Forumul de afaceri al Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre - oportunități pentru creșterea economică în regiune”.

Ora 10.00, Ministerul Finanțelor, Sala Mare, etajul 4, str. C. Tănase,7.

***

Membrii Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate se vor întruni în ședință de lucru.

Ora 12.30, sediul ANI, str. Alecu Russo nr. 1.

***

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, și Dafina Gercheva, Coordonatoare rezidentă ONU și Reprezentantă permanentă PNUD în Republica Moldova vor efectua o vizită la Tabăra de Vară ENERGEL ce reuneşte 46 de tineri din comunităţile beneficiare ale Proiectului Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. 

Ora 10.00, Tabăra de vară „Cuşmărică”, satul Răculeşti, raionul Criuleni.

***

Institutul pentru Politici și Reforme Europene, cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă, organizează cea de-a șasea audiere publică pe subiectul reformei administrației publice și serviciilor publice din mun. Chișinău.

Orele 10.00-12.00, sala de ședințe a Primăriei municipiului Chișinău.

***

Reprezentanți din 11 țări din Europa de Est și Asia Centrală, inclusiv R. Moldova, vor discuta la Chișinău cum să îmbunătățească tratamentul bolnavilor de tuberculoză în condiții de ambulatoriu și ce servicii trebuie să le acorde.

Ora 08.30, Palatul Republicii.

***

Un grup de ONG-uri tradiţionale invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „560 de ani de la întronarea Sfântului Ştefan cel Mare: model actual de SIMFONIE între biserică şi stat. Problema guvernanţilor…”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

La Chișinău va avea loc conferința internațională și expoziția „Comunități Etnice și Diaspora în timp și spațiu”. La conferință și-au anunțat participarea peste 100 de persoane din 14 state.

Ora 11.00, Universitatea Academiei de Științe a Moldovei, str. Academiei 3/2.

***

Reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Asociației Băștinașilor plecați din oraşul Ialoveni, precum şi locuitori ai oraşului vor testa autospeciala procurată cu suportul migranţilor pentru o gamă largă de intervenţii la înălţime.

Ora 12.00, Casa de cultură din centrul oraşului Ialoveni.

(Editor A. Răileanu)