ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de vineri, 30 iunie 2017

09:02 | 30.06.2017 Categorie:

EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Președintele Parlamentului Andrian Candu va participa la ceremonia de înmînare a diplomelor pentru absolvenții Facultății de Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative (FRISPA) a USM.

Ora 09.00, USM, Str. N. Testimiţeanu, Nr. 18, bloc 6, FRISPA.

***

Parlamentul se va întruni în ședință plenară.

Ora 10.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

O nouă rundă de dezbateri asupra proiectului de modificare a sistemului electoral.

Ora 16.00, Sala Europa, clădirea Parlamentului Republicii Moldova.

***

Ministerul Finanțelor invită la conferința de presă ”Reuniunea anuală și Forumul de afaceri al Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre - oportunități pentru creșterea economică în regiune”.

Ora 10.00, Ministerul Finanțelor, Sala Mare, etajul 4, str. C. Tănase,7.

***

Membrii Consiliului de Integritate al Autorității Naționale de Integritate se vor întruni în ședință de lucru.

Ora 12.30, sediul ANI, str. Alecu Russo nr. 1.

***

Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, și Dafina Gercheva, Coordonatoare rezidentă ONU și Reprezentantă permanentă PNUD în Republica Moldova vor efectua o vizită la Tabăra de Vară ENERGEL ce reuneşte 46 de tineri din comunităţile beneficiare ale Proiectului Energie şi Biomasă, finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare. 

Ora 10.00, Tabăra de vară „Cuşmărică”, satul Răculeşti, raionul Criuleni.

***

Institutul pentru Politici și Reforme Europene, cu susținerea Fundației pentru o Societate Deschisă, organizează cea de-a șasea audiere publică pe subiectul reformei administrației publice și serviciilor publice din mun. Chișinău.

Orele 10.00-12.00, sala de ședințe a Primăriei municipiului Chișinău.

***

Reprezentanți din 11 țări din Europa de Est și Asia Centrală, inclusiv R. Moldova, vor discuta la Chișinău cum să îmbunătățească tratamentul bolnavilor de tuberculoză în condiții de ambulatoriu și ce servicii trebuie să le acorde.

Ora 8.30, Palatul Republicii.

***

Un grup de ONG-uri tradiţionale invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „560 de ani de la întronarea Sfîntului Ştefan cel Mare: model actual de SIMFONIE între biserică şi stat. Problema guvernanţilor…”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

La Chișinău va avea loc conferința internațională și expoziția „Comunități Etnice și Diaspora în timp și spațiu”. La conferință și-au anunțat participarea peste 100 de persoane din 14 state.

Ora 11.00, Universitatea Academiei de Științe a Moldovei, str. Academiei 3/2.

***

Partidul Acțiune și Solidaritate invită reprezentanții mass-media la conferința de presă cu tema: ”Motivele din care Partidul Acțiune și Solidaritate nu va participa la dezbaterile de astăzi pe schimbarea sistemului electoral”.

Ora 10.00, sediul partidului, str. Mateevici 31.

***

Avocaţii lui David Davitean şi Venera Gasparean invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Fărădelegi ale procurorilor şi judecătorului Nicolae Costin. David a fost condamnat fără vină. Şantajul în adresa familiei Gasparean-Davitean se intensifică”. 

Ora 11.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

Reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Asociației Băștinașilor plecați din oraşul Ialoveni, precum şi locuitori ai oraşului vor testa autospeciala procurată cu suportul migranţilor pentru o gamă largă de intervenţii la înălţime.

Ora 12.00, Casa de cultură din centrul oraşului Ialoveni.

***

Organizațiile Societății Civile care au protestat împotriva modificării sistemului electoral organizează o conferinţă de presă cu tema: „Poziția vis-a-vis de opinia Comisiei de la Veneția”.

Ora 12.00, sala de conferinţe a Agenţiei de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446. 

***

Președintele Partidului Politic ”Casa Noastră - Moldova”, Grigorii Petrenco, invită reprezentanţii mass-media la o conferinţă de presă cu tema: ”Sentința de condamnare în cazul ”grupului Petrenco” - indicator al degradării regimului Plahotniuc. Ce urmează?”.

Ora 13.00, sala de conferințe a Agenției ”INFOTAG”.

(Editor L. Alcază)  

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!