ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tenismanul Radu Albot a fost eliminat din concursul de la Antalya

10:43 | 30.06.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 30 iun. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot a fost eliminat ieri din concurs în sferturile de finală ale turneului internațional din seria ATP, care se desfășoară la Antalya (Turcia), relatează MOLDPRES.

Moldoveanul a fost întrecut de Andreas Seppi (Italia) în două seturi (6-4,7-6) după o oră și 49 minute de luptă. Acesta și-a adjudecat victoria, conform statisticii meciului, în fond, după ce a cîștigat 87 procente din primele servicii.

Radu Albot a acumulat la acest turneu 45 de puncte ATP și va urca în clasamentul mondial. La Antalya a furnizat o surpriză de proporții, eliminîndu-l în turul doi pe numărul 33 mondial, Paolo Lorenzi (Italia). În prima rundă l-a învins pe Joao Souza (Brazilia).

Radu Albot ocupă în prezent locul 116 în clasamentul ATP. Cea mai bună poziționare a sa în topul mondial a fost pe 17 martie curent – locul 81.

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite, în premieră, în tenisul moldovenesc. A cîștigat în cariera sa 14 turnee din seria Futures și 3 din cea Challenger (la Furth, Fergana și Poznan). El este angajat în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale a Ministerului Afacerilor Interne.

(Reporter I. Robu, editor L. Alcază)

img17005047

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!