ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aaron Cook a cucerit bronzul pentru Republica Moldova la Mondialele de taekwondo

13:06 | 01.07.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Sportivul naturalizat Aaron Cook a obținut medalia de bronz la Campionatul Mondial de taekwondo, WTF (versiune olimpică), categoria de greutate pînă la 80 de kilograme, care se desfășoară la Miju (Coreea de Sud), relatează MOLDPRES.

În calea sa spre podiumul de premiere el a repurtat cîteva victorii spectaculoase, inclusiv în partida disputată cu Liu Wei-Ting din Taipei, căruia i-a cedat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. În sferturile de finală a avut un meci dificil cu Sen Qiao (China), învingînd la limită. Aaron Cook s-a accidentat în această întîlnire, dar totuși a evoluat în semifinală, cedîndu-i lui Beigi Harchegani (Azerbaidjan). 

Iată parcursul complet al lui Aaroon Cook la Mondiale: 1/32. Aaron Cook – Mohamed Kouma (Mali) – 37:2, 1/16, Aaron Cook – Jordan Maikoouva (Franța) – 16:14, 1/8. Aaron Cook – Liu Wei-Ting (Taipei) – 21:18, 1/4. Aaron Cook – Sen Qiao (China) – 24:23, 1/2. Aaron Cook – Beigi Harchegani (Azerbaidjan) – 5:41. 

Republica Moldova a fost reprezentată la Campionatul Mondial de taekwondo de cinci sportivi: Aaron Cook, Stepan Dmitrov, Vadim Dmitrov, Serghei Uskov și Ana Ciuchitu. 

Medalia lui Aaron Cook este prima obținută anul curent la Campionatele Mondiale de sportivii moldoveni la discipline olimpice.

(Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)