ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sergiu Busuioc a devenit campion al Olimpiadei APSM la natație

13:41 | 01.07.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 1 iul. /MOLDPRES/. Decanul Facultății Pedagogie de la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport, Sergiu Busuioc a devenit astăzi, în premieră, la bazinul instituției unde activează, campion al Olimpiadei Asociației Presei Sportive din Moldova (APSM) la natație pe distanța de 25 metri, stil liber, relatează MOLDPRES.

El a parcurs-o în 16,43 de secunde, timp ce constituie un nou record al competiției. Vechea performanță – 16,85 secunde – îi aparținea fotoreporterului de la site-ul sporter.md, Victor Orehov, clasat de data aceasta pe locul doi. Pe locul trei s-a situat producătorul de la PRO TV, Arcadie Munteanu, care a evoluat în finală grație victoriei la limită  - diferența de 4 sutimi de secundă în calificări în fața veteranului Ion Robu de la AIS MOLDPRES, plasat pe locul patru.

Olimpiada se încheie mîine, 2 iulie, Ziua Internațională a Jurnalistului Sportiv, cu turneul de fotbal, care se va desfășura la arena Joma din sectorul Buiucani al capitalei, festivitatea de omagiere a premianților la toate disciplinele din programul competițional.

Campioni pînă în prezent au mai devenit: Sergiu Busuioc (bowling), Stas Cernavca (biliard), Alexei Jereghi (tenis de masă), Dumitru Plămădeală (badminton), Ion Robu (baschet), Oleg Televca (tenis de cîmp), Pavel Brădescu (șah), Eduard Ciobanu (joc de dame).

 (Reporter I. Robu, editor M. Jantovan)

img17005092

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!