ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Olimpiada Balcanică de Informatică a fost deschisă la Chișinău

11:26 | 03.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 3 iul. /MOLDPRES/. Olimpiada Balcanică de Informatică a fost deschisă astăzi la Chișinău, relatează MOLDPRES.

În cadrul evenimentului, viceministrul Educației, Elena Cernei, a specificat că R. Moldova este onorată să găzduiască cea de-a 25-a ediție a Olimpiadei Balcanice în Informatică. „Sîntem bucuroși că cei mai talentați elevi din regiunea balcanică a Europei vor avea ocazia să-și demonstreze cunoștințele și abilitățile în domeniul informaticii, iar noi, gazdele Olimpiadei, vom depune toate eforturile pentru a oferi cele mai bune condiții în timpul competiției”, a spus Cernei.

La Olimpiadă vor participa circa 50 de elevi din 12 țări - Bosnia şi Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Grecia, Italia, Republica Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia și Turcia. „Astăzi nu ne imaginăm existența noastră fără noile tehnologii, iar voi sînteți cei care ne bucurați cu cunoștințe aprofundate în acest domeniu. Mulțumim sponsorilor, iar elevilor le dorim succes și realizări în perspectivă”, a afirmat Cernei.

Olimpiada Balcanică de Informatică se desfășoară pentru a doua oară în R. Moldova. În acest an, competiția va avea loc în perioada 3-8 iulie.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17005115

img17005115

img17005115

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!