ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Banca Națională a Moldovei a semnat un memorandum cu Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre

08:36 | 04.07.2017 Categorie: Economic

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Memorandumul de Înțelegere între Banca Națională a Moldovei (BNM) și Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre a fost semnat, pe 3 iulie, în cadrul forumului regional de afaceri „Moldova-împreună pentru a sprijini creșterea economică”, desfășurat la Chișinău cu ocazia Reuniunii anuale a Consiliului Guvernatorilor Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al BNM precizează că documentul semnat de guvernatorul BNM, Sergiu Cioclea, și președintele Băncii pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre, Ihsan Ugur Delikanli, prevede crearea cadrului necesar pentru facilitarea colaborării între părți și extinderea asistenței tehnice în domeniul bancar. Totodată, memorandumul oferă noi oportunități de atragere a expertizei internaționale în domenii de interes sporit pentru Banca Națională din partea țărilor din regiunea Mării Negre.

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre  a fost creată în baza Acordului semnat pe data de 30 iunie 1994 la Tbilisi de către 11 state participante la Cooperarea Economică a Mării Negre, inclusiv Republica Moldova. Banca finanțează diverse programe regionale specifice tranziţiei la economia de piaţă, iar Republica Moldova este unul dintre fondatorii acestea din 1995.

(Reporter V. Bercu, editor A. Răileanu)