ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Meciul de tenis Albot – Bagnis a fost întrerupt la scorul 2-1

16:12 | 04.07.2017 Categorie: Sport

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Meciul de tenis Radu Albot – Facundo Bagnis (Argentina) din cadrul rundei inaugurale de pe tabloul principal al turneului de Mare Slam de la Wimbledon (Marea Britanie), a fost întrerupt astăzi la scorul 2-1 în favoarea jucătorului moldovean din cauza condițiilor meteo nefavorabile, relatează MOLDPRES.

Pînă la suspendare, partida a durat 2 ore și 42 de minute. Radu Albot a cedat în primul set cu scorul 4-6, a învins într-al doilea cu același scor (6-4) și într-al treilea cu 7-6 după tie break (11-9).

Radu Albot ocupă locul 108 în clasamentul mondial. Facundo Bagnis se situează pe poziția a 107-a în acest top. Cîștigătorul partidei va juca în continuare cu numărul 26 mondial, Steve Johnson din Statele Unite ale Americii. Radu Albot va primi un cec în valoare de 40.013 euro şi 10 puncte în ierarhia mondială de simplu, pentru participarea în primul tur. El a mai jucat la Wimbledon și în 2016, avansînd în runda a doua.

Radu Albot este cel mai bun tenisman moldovean, căruia îi aparțin o serie de recorduri stabilite, în premieră, în sportul moldovenesc. A cîștigat în cariera sa 14 turnee din seria Futures și 3 din cea Challenger (la Furth, Fergana și Poznan). El este locotenent în echipa sportivă a Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al Ministerului Afacerilor Interne.

(Reporter I. Robu, editor A. Răileanu)

img17005178

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!