ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful ADR Nord și directorul „East Auto Lada” au fost reținuți pentru falsificare de acte și escrocherie

16:44 | 04.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Șeful ADR Nord, Ion Bodrug, și directorul „East Auto Lada” au fost reținuți astăzi pentru falsificare de acte și escrocherie, informează MOLDPRES.

Urmărirea penală pe acest caz a fost inițiată la 8 decembrie 2016, pentru crearea și folosirea documentelor oficiale false și tentativei de escrocherie comise de către un agent economic.

Potrivit Serviciului de presă al Procuraturii, agentul economic, în complicitate cu factorii de decizie din cadrul ADR Nord a pus în aplicare o schemă frauduloasă pentru a profita de 2,4 mln de lei acordați de către Guvernul Germaniei pentru achiziționarea autospecialelor de colectare a deșeurilor.

Astfel, agentul economic în scopul de a cîștiga licitația a falsificat documentele de proveniență a autospecialei, fapt prin care a înșelat Primăria Florești, iar ulterior intenționa să obțină un profit de aproximativ un milion de lei.

Reținerea celor doi a avut loc astăzi în urma descinderilor efectuate la compania „East Auto Lada”, unde au fost ridicate bunuri și obiecte privind tranzacțiile efectuate.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă de la opt la 15 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la cinci ani.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!