ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a depistat mai multe încălcări în cadrul unităţilor de comerţ din capitală

17:07 | 04.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 4 iul. /MOLDPRES/. Direcţia municipală pentru siguranţa alimentelor Chişinău a depistat mai multe încălcări în cadrul unităţilor de comerţ din capitală, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) a precizat că în urma controalelor efectuate s-a stabilit că șase unităţi comerciale activează în lipsa autorizaţiei sanitar-veterinare, alte șapte magazine nu dispuneau de certificate de înregistrare, peste 20 de unităţi comerciale nu aveau actele care ar atesta trasabilitatea produselor, iar în opt magazine alimentare au fost descoperite produse cu termen de valabilitate expirat.

Printre alte nereguli atestate în timpul controlului sînt lipsa Registrului de reclamaţii, nerespectarea condiţiilor de păstrare a produselor şi a celor de igienă.

Sursa citată a mai comunicat că cea mai gravă situație a fost înregistrată la un depozit pentru produse alimentare de pe strada Armenească, unde au fost depistate 1431,7 kilograme de produse fără acte de provenienţă, cu termen de valabilitate expirat, printre care 402,1 kg de arahide, 701,4 kg de amestec de condimente, 133,3 kg de peşte sărat, 79,6 kg de fulgi de cereale, 7 kg de usturoi în ulei, 12 kg de icre artificiale şi alte alimente. Toate produsele neconforme urmează a fi nimicite.

În urma celor 80 de controale efectuate, inspectorii Direcţiei municipale au întocmit 21 de procese verbale, care vor fi examinate la şedinţa Comisiei din cadrul Direcţiei pentru a stabili mărimea amenzii aplicate în fiecare caz aparte.

În următoarele zile, inspectorii ANSA vor vizita şi alte unităţi comerciale din capitală, controlului fiind supuse timp de o lună toate centrele de comerţ cu produse alimentare.

(Reporter A. Plitoc, editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!