ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Previziuni pentru ziua de miercuri, 5 iulie 2017

18:10 | 04.07.2017 Categorie:

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Orele 10.00 - 11.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia economie, buget și finanțe și Comisia agricultură și industrie alimentară se vor convoca în ședință comună, în cadrul căreia va fi audiată informația privind implementarea creditului de asistență, acordat de Guvernul Republicii Polone.

Ora 12.00, Parlamentul Republicii Moldova, biroul 915.  

***

Biroul permanent al Parlamentului se va convoca în ședință.

Ora 14.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Parlamentul organizează o nouă rundă de dezbateri publice asupra proiectului de modificare a sistemului electoral, conform recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Ora 16.00, Parlamentul Republicii Moldova, Sala Europei.

***

Premierul Pavel Filip va avea o întrevedere cu Comisarul european pentru sănătate, Vytenis Andriukatis. După întrunire, oficialii vor susţine o conferinţă de presă comună.

Ora 17.00, Casa Guvernului, sala de şedinţe et. I, str. Mitropolit Banulescu-Bodoni.

***

Curtea de Conturi a Republicii Moldova va audia Raportul auditului situațiilor financiare consolidate pentru exercițiul bugetar 2016 ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și unele instituții din subordine și Raportul auditului conformității gestionării fondurilor publice de către Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și unele instituții din subordine pe exercițiul bugetar 2016.

Ora 10.00, Curtea de Conturi, bd. Ştefan cel Mare și Sfînt, 69, et. 4, bir. 404.

***

Reprezentanții mass-media sînt invitați să participe, împreună cu ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, la o vizită de inspectare a lucrărilor de reparație a spitalului raional Orhei.

Ora 11.00, spitalul raional Orhei.

***

Federația Asociațiilor de Basarabeni din România invită la conferința de presă privind desfășurarea Tîrgului Universităților din România 2017, ajuns la cea de-a șasea ediție. 

Ora 11.00, Biblioteca Municipală B. P. Hașdeu.

***

Primăria municipiului Chişinău informează despre lansarea Sistemului de aprovizionare cu apă caldă menajeră cu utilizarea tehnologiilor de energie solară în cadrul Spitalului „Sf. Arhanghel Mihail” din capitală.

Ora 10.30, Spitalul „Sf. Arhanghel Mihail”, str. Sf. Arhanghel Mihail, 38.

***

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) ”Viitorul” invită la lansarea studiului ”Schimbarea sistemului electoral al Republicii Moldova - impactul asupra sistemului politic moldovenesc”.

Ora 11.00, sala de conferințe a IDIS Viitorul, str. Iacob Hîncu 10/1.

***

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie ”Nicolae Testemiţanu” invită la ceremonia de decernare a titlului onorific de Doctor Honoris Causa Comisarului Uniunii Europene pentru sănătate și securitatea alimentelor, Vytenis Andriukaitis.

Ora 18.30, Blocul didactic central al USMF „Nicolae Testemițanu”, Sala de conferințe (204).

***

Centrul Internaţional „La Strada” invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Schimbările determinate de disciplina şcolară “Relaţii armonioase în familie” în rîndul tinerilor şi profesorilor”.

Ora 10.00, Agenţia de presă IPN, Casa Presei, str. Puşkin 22, of. 446.

***

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi vernisată o expoziție de fotografii consacrată victimelor deportărilor staliniste din 1949.

Ora 16.00, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Comisarul UE pentru Sănătate și Securitate Alimentară va efectua o vizită oficială în Republica Moldova. Vizita va include o serie de întrevederi în Chișinău, care vor aborda o gamă extinsă de subiecte, inclusiv cooperarea dintre UE și Republica Moldova privind sănătatea, rezistența la tratamente antimicrobiene, controlul utilizării tutunului, vaccinare, accesul la medicamente, deșeurile alimentare și securitatea alimentară.

***

Grupul de prietenie cu Republica Moldova din cadrul Parlamentului Republicii Austria efectuează o vizită la Chișinău, în perioada 3-6 iulie 2017.

(Editor A. Răileanu)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!