ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Agenda zilei de miercuri, 5 iulie 2017

08:41 | 05.07.2017 Categorie: Agenda

1. EVENIMENTE ÎN CADRUL ȚĂRII

Comisiile parlamentare se vor convoca în ședințe.

Orele 10.00-11.00, Parlamentul Republicii Moldova.

***

Comisia economie, buget și finanțe și Comisia agricultură și industrie alimentară se vor convoca în ședință comună, în cadrul căreia va fi audiată informarea privind implementarea creditului de asistență, acordat de Guvernul Republicii Polone.

Ora 12.00, Parlamentul Republicii Moldova, biroul 915.  

***

Biroul permanent al Parlamentului se va convoca în ședință.

Ora 14.00, Parlamentul R. Moldova.

***

Parlamentul organizează o nouă rundă de dezbateri publice asupra proiectului de modificare a sistemului electoral, conform recomandărilor Comisiei de la Veneția.

Ora 16.00, Parlamentul R. Moldova, Sala Europei.

***

Premierul Pavel Filip va avea, la ora 17.00, o întrevedere cu Comisarul european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukatis. După întrunire, la ora 18.00, oficialii vor susţine o conferinţă de presă comună.

Casa Guvernului, Sala de şedinţe, et. I, str. Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni.

***

Curtea de Conturi va audia Raportul auditului situațiilor financiare consolidate pentru exercițiul bugetar 2016 ale Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor și unor instituții din subordine și Raportul auditului conformității gestionării fondurilor publice de către agenția nominalizată și unele instituții din subordine pe exercițiul bugetar 2016.

Ora 10.00, Curtea de Conturi, bd. Ştefan cel Mare și Sfînt, 69, et. 4, bir. 404.

***

Reprezentanții mass-media sînt invitați să participe, împreună cu ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, la o vizită de inspectare a lucrărilor de reparație a spitalului raional Orhei.

Ora 11.00.

***

Federația Asociațiilor de Basarabeni din România invită la conferința de presă privind desfășurarea Tîrgului Universităților din România 2017, ajuns la cea de-a șasea ediție. 

Ora 11.00, Biblioteca Municipală B. P. Hasdeu.

***

Primăria municipiului Chişinău informează despre lansarea Sistemului de aprovizionare cu apă caldă menajeră cu utilizarea tehnologiilor de energie solară la Spitalul „Sf. Arhanghel Mihail” din capitală.

Ora 10.30, spitalul sus-numit, str. Sf. Arhanghel Mihail, 38.

***

Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) ”Viitorul” invită la lansarea studiului ”Schimbarea sistemului electoral al Republicii Moldova - impactul asupra sistemului politic moldovenesc”.

Ora 11.00, sala de conferințe a IDIS Viitorul, str. Iacob Hîncu 10/1.

***

Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie ”Nicolae Testemiţanu” invită la ceremonia de decernare a titlului onorific de Doctor Honoris Causa Comisarului european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Vytenis Andriukatis.

Ora 18.30, Blocul didactic central al USMF, Sala de conferințe (204).

***

Centrul Internaţional „La Strada” invită reprezentanţii mass-media la conferinţa de presă cu tema: „Schimbările determinate de disciplina şcolară “Relaţii armonioase în familie” în rîndul tinerilor şi profesorilor”.

Ora 10.00, Agenţia IPN.

***

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală va fi vernisată o expoziție de fotografii consacrată victimelor deportărilor staliniste din 1949.

Ora 16.00.

2. OASPEȚI ȘI DELEGAȚII ÎN REPUBLICA MOLDOVA

Comisarul UE pentru sănătate și securitate alimentară, Vytenis Andriukatis va efectua o vizită oficială în Republica Moldova. 

***

Grupul de prietenie cu R. Moldova din cadrul Parlamentului Republicii Austria efectuează o vizită la Chișinău, în perioada 3-6 iulie.

(Editor M. Jantovan)