ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proteste la Hamburg: Poliţia a folosit tunuri de apă şi gaze lacrimogene

11:00 | 05.07.2017 Categorie: Externe

Hamburg, 5 iul. /MOLDPRES/.Poliţia a intervenit în noaptea de marţi spre miercuri la Hamburg, în Germania, cu jeturi de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa mai multe adunări ilegale ale unor opozanţi faţă de summitul G20 prevăzut a avea loc în oraş, relatează AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

În contextul protestelor mai multor sute de persoane, forţele de ordine au evacuat mai întîi manifestanţi care au instalat o tabără de corturi pentru a-şi petrece noaptea într-un parc din cartierul Altona din oraş, conform poliţiei locale şi media.

"Nu este o adunare legală, ci o tabără ilegală într-un parc", a precizat un purtător de cuvînt al poliţiei.

Puţin mai tîrziu, înainte de miezul nopţii, forţele de ordine au folosit jeturi de apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa adunări cu cîteva sute de persoane care, în diverse locuri, au început să blocheze străzi, în special în cartierul St. Pauli.

Instalarea protestatarilor în oraş face obiectul unei lupte judiciare de mai multe săptămîni. Deşi manifestanţii au primit pînă acum permisiunea să-şi instaleze o tabără de bază, nu au primit însă şi dreptul de a-şi petrece noaptea acolo.

În total, organizatorii se aşteaptă, pe parcursul mai multor zile, la peste 100.000 de manifestanţi anti-G20 la Hamburg, între care cîteva mii de extremişti de stînga pregătiţi pentru ciocniri, conform poliţiei.

Aproximativ 20.000 de poliţişti au fost desfăşuraţi pentru a asigura securitatea liderilor la summit, prevăzut pentru vineri şi sîmbătă.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!