ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O serie de incendii a determinat evacuarea turiștilor dintr-o zonă de coastă din Muntenegru

12:00 | 05.07.2017 Categorie: Externe

Podgorica, 5 iul. /MOLDPRES/.O serie de incendii de pădure sau vegetație a determinat, marți, evacuarea turiștilor dintr-o zonă de coastă din Muntenegru, informează DPA, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Rafalele puternice de vînt au contribuit la răspîndirea focului care arde de luni după-amiaza în circa 20 de zone frecventate de turiști din regiunea Tivat.

Stațiunile mediteraneene Lustica Bay și Plavi Horizonti au fost evacuate ca măsură de precauție.

Peste o sută de pompieri au fost detașați pentru izolarea incendiului, însă terenul accidentat, acoperit cu păduri de pin și alte forme de vegetație le-a zădărnicit eforturile, în timp ce aeronavele specializate nu au putut fi trimise imediat la fața locului, precizează sursa citată.

Deși nici o persoană nu a fost rănită și nici o locuință nu a fost afectată pînă în prezent, există preocupări cu privire la faptul că flăcările s-ar putea răspîndi în mai multe sate aflate în apropiere.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!