ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Austria a donat Republicii Moldova nouă autospeciale

14:04 | 05.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 5 iul. /MOLDPRES/. Nouă autospeciale donate de autorităţile din Austria vor interveni pentru lichidarea situațiilor de risc în mai multe raioane din țară. Mașinile au fost oferite astăzi salvatorilor moldoveni în cadrul unui eveniment festiv, informează MOLDPRES.

Potrivit conducerii Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, mașinile urmează să ajungă în raioanele Edineț, Drochia, Dubăsari, Strășeni, Telenești, Călărași, Fălești dar și la Detașamentul Căutare Salvare nr. 1 din municipiul Chișinău.

În prezent SPCSE dezvoltă un proiect de cooperare cu salvatorii voluntari din Austria. În cadrul acestuia pompierii moldoveni beneficiază de tehnică și utilaj de intervenție dar și de cursuri de instruire practică.

(Reporter A. Zara, editor M. Jantovan)

img17005207

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!