ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Secretarul de stat american va merge în Ucraina după summitul G-20 din Germania

09:30 | 06.07.2017 Categorie: Externe

Washington, 6 iul. /MOLDPRES/.Secretarul de stat american, Rex Tillerson, va merge în Ucraina după summitul G-20 de la Hamburg (Germania), demers ce indică hotărîrea Washingtonului în legătură cu suveranitatea țării, în pofida anexării Crimeii de către Rusia, relatează joi AFP, preluată de AGERPRES şi MOLDPRES.

Tillerson se va deplasa pe 9 iulie la Kiev, pentru a se întîlni cu președintele ucrainean, Petro Poroșenko, membri reformatori din cadrul guvernului și organizații neguvernamentale, a indicat miercuri Departamentul de Stat al SUA.

''Ministrul va reafirma angajamentul Americii pentru suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, încurajînd totodată guvernul ucrainean să continue reformele care vor întări puterea economică, politică și militară a Ucrainei'', a declarat Heather Nauert, purtător de cuvînt al Departamentului de Stat al SUA.

Călătoria lui Tillerson la Kiev, prima sa vizită în calitate de secretar de stat, va avea loc după o întîlnire foarte așteptată, prevăzută în această săptămînă, între președintele american Donald Trump și omologul său rus Vladimir Putin la summitul G-20.

După vizita sa la Kiev, Tillerson va merge în Turcia, unde va avea timp de două zile întîlniri consacrate relațiilor bilaterale și situației regionale, a mai spus Nauert.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17005223

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!