ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Polonia a semnat un memorandum pentru cumpărarea de sisteme de apărare cu rachete Patriot din SUA

10:30 | 06.07.2017 Categorie: Externe

Varşovia, 6 iul. /MOLDPRES/.Statele Unite ale Americii (SUA) au acceptat să-i vîndă Poloniei sisteme de apărare cu rachete Patriot, în cadrul unui memorandum semnat miercuri noaptea, a declarat joi ministrul apărării polonez, Antoni Macierewicz, citat de Reuters, AGERPRES şi MOLDPRES.

''A fost semnat un memorandum noaptea trecută potrivit căruia guvernul american a acceptat să-i vîndă Poloniei rachete Patriot în cea mai modernă configurație'', a declarat Macierewicz într-o conferință de presă transmisă joi dimineața de către televiziunea publică.

''Sînt bucuros să transmit această informație în ziua vizitei președintelui Trump la Varșovia'', a adăugat ministrul polonez.

Trump a sosit miercuri la Varșovia, unde, potrivit Casei Albe, el își va exprima într-un discurs angajamentul față de NATO și va avea întîlniri cu un grup de țări apropiate Rusiei, în drumul său către summitul G-20 din Germania, care se va desfășura vineri și sîmbătă la Hamburg.

În martie, Polonia anunța că se așteaptă să semneze un contract în valoare de pînă la 7,6 miliarde de dolari cu firma americană Raytheon, pentru a achiziționa opt sisteme de apărare cu rachete Patriot pînă la încheierea acestui an.

Varșovia consideră acordul drept un obiectiv central al unei ample modernizări a forțelor sale armate pînă în anul 2023.

 

 

/Editor M.Cucu/

img17005229

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!