ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Acordul de cooperare a statelor CSI în domeniul educaţiei va fi publicat în Monitorul Oficial

12:04 | 06.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Acordul de cooperare a statelor CSI în domeniul educaţiei şi în sfera electroenergeticii va fi publicat mîine în Monitorul Oficial al Republicii Moldova, anunţă MOLDPRES.
 
Documentul este unul de cooperare interguvernamentală a statelor membre CSI şi are drept scop întreprinderea unor măsuri de coordonare în domeniul învăţămîntului profesional pentru ridicarea calificării personalului din sectorul energetic, precum şi perfectarea unor mecanisme ce prevăd schimbul de experienţă la exploatarea obiectelor electroenergetice. Acordul are drept obiectiv ridicarea nivelului de siguranţă a sistemelor electroenergetice din statele membre ale CSI.
 
Responsabil de implementarea documentului va fi Ministerul Economiei care după necesitate va implica întreprinderile din subordine.
 
Acordul a fost semnat de către Prim–ministrul Pavel Filip la Bişkek la 7 iulie 2016, în cadrul şedinţei Consiliului şefilor de guverne ale statelor membre CSI.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17005235

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!