ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trump denunță "comportamentul destabilizator" al Rusiei și cere statelor NATO să-și respecte obligațiile financiare

12:38 | 06.07.2017 Categorie: Externe

Varşovia, 6 iul. /MOLDPRES/. Președintele american, Donald Trump, a denunțat joi, la Varșovia, "comportamentul destabilizator" al Rusiei și acțiunile Coreii de Nord, precizând totodată că a sosit momentul ca toate țările membre ale Alianței Nord-Atlantice să-și respecte obligațiile financiare, relatează Reuters, AFP și DPA, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

Într-o conferință de presă cu președintele polonez Andrzej Duda, Trump a mai afirmat că SUA colaborează cu Polonia și cu ceilalți aliați ai lor pentru a contracara 'acțiunile Rusiei' și 'comportamentul său destabilizator'.

El i-a mulțumit lui Duda pentru găzduirea a 5.000 de militari americani și pentru sprijinul Poloniei pentru NATO.

"Alianța solidă cu Polonia rămâne esențială în descurajarea conflictelor și în garantarea că un război între marile puteri nu va mai lovi niciodată Europa", a spus Trump.

De partea cealaltă, Duda a spus că SUA sunt serioase în privința securității aliatului său Polonia.

"Ne considerăm parteneri loiali care cooperează în legătură cu o serie de chestiuni, inclusiv securitatea", a afirmat președintele polonez la conferința de presă cu Trump de la Castelul Regal din Varșovia.

În privința Coreii de Nord, Donald Trump a declarat că statele trebuie să demonstreze public Phenianului că acțiunile sale nu pot rămâne fără consecințe.

"Fac apel la toate națiunile să combată această amenințare globală și să arate public Coreii de Nord că există consecințe ale comportamentului său extrem, extrem de rău", a spus Trump.

El a mai atras atenția că va aborda cu fermitate amenințarea reprezentată de Coreea de Nord și că SUA iau în considerare câteva 'lucruri destul de severe' în privința Phenianului, dar că nu trasează linii roșii.

Trump se află joi într-o vizită la Varșovia, în Polonia, unde participă, în calitate de invitat special, și la Summitul "Inițiativei celor Trei Mări" (Baltică — Adriatică — Neagră), înainte de a lua parte la Summitul G20 din Germania, care se va desfășura vineri și sâmbătă la Hamburg.

 

/Editor M.Cucu/

img17005243

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!