ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproximativ 5 mln de lei vor fi alocate pentru renovarea grădiniţei de copii din satul Hîrbovăţ

16:38 | 06.07.2017 Categorie: Regiuni

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Peste 200 de copii din satul Hîrbovăț, raionul Anenii Noi vor beneficia de o grădiniță renovată și eficientizată energetic, datorită unui proiect finanțat din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională, informează MOLDPRES. 

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, Vasile Bîtca, a efectuat astăzi o vizită la această grădiniţă, în cadrul căreia a discutat cu autoritățile locale, administraţia grădiniţei și antreprenorul general despre lucrările prioritare și graficul de execuție al acestora, a precizat Serviciul de presă al MDRC. 

"Prin realizarea proiectului ne propunem să îmbunătățim condițiile de muncă pentru angajații din instituție, dar în special, să creăm condiții adecvate pentru copiii care vor frecventa grădinița. Trebuie să le construim viitorul acasă", a accentuat ministrul. 

Costul proiectului constituie aproximativ 5 mln de  lei. În cadrul acestuia vor fi efectuate lucrări de termoizolare a pereților externi, vor fi înlocuite geamurile și ușile și alte intervenții de sporire a eficienței energetice a blocului. De asemenea, va fi procurat și instalat sistemul solar de producere a apei calde. Totodată, pe străzile centrale din localitate va fi montat sistemul de iluminare publică stradală autonom, cu panouri fotovoltaice și plafoane LED. 

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

img17005251

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!