ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Consiliul Concurenței a aplicat o amendă de peste un milion de lei unei companii pentru că a copiat ilegal ambalajul

17:03 | 06.07.2017 Categorie: Economic

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Plenul Consiliului Concurenței a aplicat o amendă de 1 051 775,65 lei întreprinderii Supraten pentru încălcarea legislației în domeniul concurenței. Compania a fost acuzată că a copiat ilegal ambalajul unui produs ce aparține întreprinderii Saint-Gobain Byggprodukter AB din Suedia. Administrația întreprinderii moldovenești afirmă că examinarea cauzei a avut loc după ce situația a fost rezolvată pe cale amiabilă de către cele două companii, informează MOLDPRES.

Consiliul Concurenței a difuzat astăzi un comunicat de presă în care precizează că, după ce hotărîrea Curții a fost atacată în instanță, ”Curtea de Apel a menținut decizia Plenului Consiliului Concurenței prin care s-a constatat că acțiunile întreprinse de întreprinderea Supraten SA sînt de natură să creeze o confuzie și ar putea fi în stare să afecteze interesele legitime ale reclamantului”.

Cazul durează mai bine de un an, inițierea investigației a fost dispusă la 3 martie 2016, iar amenda a fost stabilită în iulie același an.

Consiliul Concurenței a mai anunțat astăzi că Plenul instituției a aplicat amendă în mărime de 390 356,14 lei întreprinderii Transenca-Tur SRL pentru că nu a prezentat în termenele stabilite informațiile solicitate de Consiliul Concurenţei, în scopul monitorizării respectării angajamentelor propuse de compania respectivă și acceptate de Plenul Consiliului Concurenței.

(Reporter V. Bercu, editor L. Alcază)