ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ZEL ”Ungheni-Business” și-a pus scopul să atragă investiții de 16 milioane USD, în următorii doi ani

19:02 | 06.07.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Volumul investițiilor în ZEL "Ungheni-Business” a atins 69,25 milioane USD, pe parcursul celor 15 ani de activitate, a declarat astăzi Natalia Iepuraş, administrator principal al Zonei economice "Ungheni-Business", informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Ministerului Economiei.

Aceași sursă a precizat că, în 2016, vînzările nete efectuate de ZEL "Ungheni-Business” au constituit 2,37 miliarde de lei, în creștere cu 26%, faţă de anul precedent. “În raport cu celelalte zone libere din țară, ZEL „Ungheni-Business” îi revin 49% din volumul vînzărilor nete ale producției industriale înregistrate în anul 2016. Acest indicator, ani în șir, ne poziționează pe locul I, în comparaţie cu celelalte ZEL-uri”, a mai afirmat administratorul principal al Zonei. 

Cu referire la planurile de perspectivă, Natalia Iepuraș a specificat că pentru următorii doi ani administrația ZEL ”Ungheni-Business” își propune să atragă noi investiții în volum de aproximativ 16 milioane USD, să extindă proiectele investiționale existente, ce va permite deschiderea a 550 noi locuri de muncă, extinderea Zonei prin crearea unor subzone în alte raioane sau localități și construcția unor noi hale de producție cu o suprafață totală de circa 11200 m2.

Prezent la eveniment, viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministru al Economiei, a subliniat că la moment ZEL ”Ungheni-Business” este una din cele mai de perspectivă platforme de dezvoltare a industriei naționale în diferite domenii, începînd cu automotivele și terminînd cu cel al textilelor. ”Grație managementului eficient al administrației Zonei Economie Libere s-a reușit coagularea unui număr de peste 30 de rezidenți, care au implementat proiecte investiționale de succes, producția cărora este solicitată pe piețele internaționale. Astăzi noi putem spune cu toată certitudinea că Zona ”Ungheni-Business” este o platformă de succes pentru investiții, care contribuie atît la crearea noilor locuri de muncă, cît și la dezvoltarea economică a țării și a municipiului Ungheni”, a accentuat ministrul Economiei.

ZEL “Ungheni-Business” a fost creată în anul 2002 pentru o perioadă de 42 de ani în partea industrială a mun. Ungheni, fiind amplasată în patru subzone cu suprafața totală de 42,34 ha (la moment 88% din teritoriu este deja valorificat). 

(Reporter A. Mardare, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!