ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova şi Lituania au împlinit 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice

20:21 | 06.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 iul. /MOLDPRES/. Cu prilejul aniversării a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Lituania astăzi viceministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Lilian Darii, a participat la lansarea ştampilei cu obliterare specială „25 de ani de relaţii diplomatice dintre Republica Moldova şi Republica Lituania” şi a mărcii personalizate cu reprezentarea hărţilor ambelor state, relatează MOLDPRES.

Serviciul de informare şi comunicare cu mass-media al MAEIE a precizat că evenimentul a avut loc în incinta Ambasadei Lituaniei la Chişinău şi a reunit membrii corpului diplomatic acreditaţi în Republica Moldova şi reprezentanţi ai diasporei lituaniene.

Viceministrul Darii a menţionat dialogul politic activ şi eficient, exprimînd mulţumiri pentru susţinerea oferită de Lituania pentru realizarea reformelor interne şi aspiraţiilor de integrare europeană ale Republicii Moldova. Oficialul moldovean şi-a mai exprimat speranţa că Republica Moldova, asemeni Lituaniei, se va regăsi într-un viitor previzibil în marea familie a statelor membre UE. 

La rîndul său, ambasadorul Lituaniei la Chişinău, Rimantas Latakas, a remarcat că ţara sa sprijină consolidarea relaţiilor bilaterale, intensificarea schimburilor comercial-economice, întărirea legăturilor culturale şi mereu s-a pronunţat pentru acordarea unei perspective europene Republicii Moldova. 

Notă: Republica Moldova a stabilit relaţii diplomatice cu Republica Lituania la 10 iulie 1992.

img17005262

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!