ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Statele membre NATO vor avea o nouă serie de discuții oficiale cu Rusia

09:12 | 07.07.2017 Categorie: Externe

Bruxelles, 7 iul. /MOLDPRES/.Statele membre NATO vor avea o nouă serie de discuții oficiale cu Rusia săptămîna viitoare, a anunțat joi un responsabil al Alianței atlantice, în timp ce relațiile rămîn tensionate din cauza conflictului din Ucraina, informează AFP, citată de AGERPRES şi MOLDPRES.

"O reuniune a Consiliului NATO-Rusia, la nivel de ambasadori, va avea loc pe 13 iulie la sediul NATO din Bruxelles", a spus oficialul, care nu a dorit să dea mai multe detalii privind conținutul discuțiilor între ambasadorii statelor membre și omologul lor rus.

Consiliul NATO-Rusia, o formulă de dialog creată în 2002, se întrunea regulat pînă la criza din Ucraina din 2014.

Reuniunile s-au reluat la începutul lui 2016 după mai multe luni de dezbateri în cadrul Alianței atlantice.

De atunci, Consiliul s-a reunit în patru rînduri, ultima dată în martie, cu subiect principal situația din Ucraina. 

Ambasadorii au discutat totodată măsuri vizînd evitarea neînțelegerilor periculoase ca urmare a creșterii activității militare de ambele părți.

NATO și-a suspendat cooperarea sa practică, atît militară cît și civilă, cu Rusia.

 

 

 

 

 

/Editor M.Cucu/

img17005268

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!