ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Contingentul KFOR-7 a început executarea misiunilor în Kosovo

09:45 | 07.07.2017 Categorie: Societate

Chișinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Militarii Armatei Naționale, detașați în operațiunea de menținere a păcii KFOR din Kosovo, au început executarea misiunilor în aria de responsabilitate, informează MOLDPRES. 

Potrivit comandantului contingentului KFOR-7, locotenent-colonelul Andrei Ţăranu, timp de o lună, militarii au desfășurat operațiuni de pază şi apărare a obiectivelor de importanță strategică, misiuni de asigurare a securității bazei „Camp Vilaggio Italia”, inclusiv Mănăstirea Decane. Totodată, ofițerii şi subofițerii moldoveni, în comun cu cei din contingentul italian, au fost instruiți de colegii lor din Austria şi Ungaria, la capitolul „fire phobia” şi controlul mulțimii. 

De asemenea, grupul de geniști al contingentului moldovenesc execută misiuni de cercetare de geniu şi depistarea obiectelor explozive pe muntele Cviljen. 

Locotenent-colonelul Ţăranu a adăugat că, în perioada mandatului, contingentul KFOR-7 urmează să îndeplinească misiuni de patrulare şi pază a obiectivelor importante din zona de responsabilitate. 

Contingentul KFOR-7, format din 41 de militari profesioniști, dintre care un ofițer de stat major, șapte geniști şi un pluton de infanteriști, a fost detașat în Kosovo la 5 iunie curent.

(Reporter V. Rusu, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!