ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Grădinițele vor funcționa continuu pe durata întregului an

10:13 | 07.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Grădinițele vor funcționa continuu pe durata întregului an, potrivit unor modificări la Regulamentul-tip de organizare și funcționare a instituției de educație timpurie, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Ministerului Educației a comunicat că modificările au fost efectuate în baza unui ordin semnat ieri de către viceministrul Lilia Pogolșa. Astfel, noile prevederi în Regulament stipulează că grădinițele vor funcționa fără întrerupere, pe durata întregului an, cu o vacanță pentru realizarea lucrărilor de igienizare, dezinsecție, reparații curente sau capitale și acordarea concediilor personalului instituției.

Perioada vacanței se va stabili de către autoritatea publică locală, cu consultarea prealabilă a administrației instituției și părinților, pînă la 1 decembrie a anului în curs și va fi adusă la cunoștință prin afișarea la loc vizibil, cu cel puțin 30 de zile înainte de data începerii acesteia.

Pe durata vacanței, autoritatea publică locală şi conducerea grădinițelor vor întreprinde acțiuni de instituționalizare a copiilor prin contactarea instituțiilor din apropiere.

Ministerul Educației a prezentat în luna martie curent un nou Regulament de organizare și funcționare a instituției de educație timpurie, care prevedea că pe timp de vară grădinițele nu vor funcționa 42 de zile, fapt ce i-a revoltat pe mulți dintre părinți. Conform documentului, în această perioadă urmau a fi realizate lucrări de igienizare, de reparaţii curente/capitale sau dezinsecţie, precum și acordate concedii personalului instituției.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

img17005272

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!