ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Discuţiile privind reunificarea Ciprului au eşuat

10:10 | 07.07.2017 Categorie: Externe

New York, 7 iul. /MOLDPRES/.Secretarul General al ONU, Antonio Guterres a declarat că discuţiile privind reunificarea Ciprului au eşuat în primele ore ale zilei de vineri, după o sesiune de dezbateri tensionată, potrivit Reuters, scrie MEDIAFAX, preluată de MOLDPRES.

"Îmi pare foarte rău să vă anunţ că, în ciuda angajamentului foarte puternic al tuturor delegaţiilor şi al diferitelor partide ... conferinţa cu privire la Cipru a fost închisă fără a se ajunge la un acord", potrivit Secretarul General al ONU, Antonio Guterres.

Guterres a încercat să-l convingă pe preşedintele cipriot grec Nicos Anastasiades şi pe liderului cipriot turc, Mustafa Akinci, să încheie o înţelegere cu privire la reunificarea insulei. Totodată, vicepreşedintele Statelor Unite, Mike Pence, i-a îndemnat pe cei doi să "profite de această oportunitate istorică".

Cipru, o ţară insulară din Marea Mediterană, membră a Uniunii Europene, a fost divizată din 1974, când o lovitură de stat a fost urmată de violenţe împotriva turcilor aflaţi în Cipru.

 

 

/Editor M.Cucu/

 

img17005274

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!