ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Adunarea Națională a Franței a aprobat prelungirea stării de urgență până la 1 noiembrie

10:40 | 07.07.2017 Categorie: Externe

Paris, 7 iul. /MOLDPRES/.Adunarea Națională a Franței a aprobat joi a șasea și, în principiu, ultima prelungire a stării de urgență în țară, până la 1 noiembrie, relatează DPA și AFP, citate de AGERPRES şi MOLDPRES.

Președintele Emmanuel Macron a promis că această extindere va fi ultima, dar planurile guvernului său de a transpune măsuri de supraveghere și alte măsuri de urgență în lege au fost criticate de organizațiile pentru apărarea drepturilor omului.

După Senat, camera superioară a parlamentului, Adunarea Națională a aprobat această nouă prelungire. Starea de urgență urma să expire la 15 iulie.

Propunerea a fost aprobată cu 137 de voturi pentru și 13 împotrivă. Numai 150 din cei 577 de membri ai Adunării Naționale au votat, potrivit unui bilanț difuzat pe Twitter.

Ministrul de interne francez Gerard Collomb, care a cerut deputaților să aprobe extinderea stării de urgență, a afirmat că amenințarea cu noi atacuri 'se află la un nivel ridicat'.

Serviciile de informații au considerat că abilitatea organizației jihadiste Statul Islamic de a comite atacuri în Franța și Europa rămâne intactă, în pofida pierderilor sale teritoriale recente în Siria și Irak, a avertizat el.

Starea de urgență a fost impusă după atacul din noiembrie 2015, când grupuri de teroriști islamiști au atacat restaurante, o sală de teatru și un stadion din Paris, omorând 130 de persoane. De atunci au avut loc cinci prelungiri ale stării de urgență în Franța.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!