ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un funcționar din Bălţi a fost condamnat la închisoare pentru accidentarea mortală a unui biciclist

11:40 | 07.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Şeful Direcţiei protecţia consumatorilor Bălţi a fost condamnat la patru ani şi șase luni de închisoare, cu executare, pentru accidentarea mortală a unui biciclist şi părăsirea locului accidentului rutier, a anunțat astăzi Procuratura Generală, transmite MOLDPRES.

Potrivit procurorilor, în octombrie 2016, bărbatul aflat la volanul automobilului de serviciu, în apropierea satului Măgdăceşti raionul Criuleni, a încălcat regulile de circulaţie rutieră și a tamponat din spate un biciclist, care se deplasa regulamentar pe traseu. În momentul accidentului inculpatul se afla în stare de ebrietate.

În urma leziunilor grave cauzate, victima a decedat pe loc, iar şoferul a părăsit locul accidentului rutier, deplasîndu-se cu viteză mare. La cererea oamenilor legii de a stopa automobilul acesta a accelerat viteza, fiind urmărit de inspectori aproximativ 35 km, după care polițiștii au efectuat cîteva împuşcături în anvelope, în urma cărora bărbatul a pierdut controlul volanului și a fost reţinut.

Pe lîngă condamnare, bărbatul, în vîrstă de 43 de ani, a fost obligat să achite în folosul părţii vătămate suma de 55 mii de lei drept prejudiciu moral şi material. Sentinţa este cu drept de atac.

(Reporter A. Plitoc, editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!