ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul de la Haga îi transmite vicepremierului Turciei că nu este dorit în Olanda

12:40 | 07.07.2017 Categorie: Externe

Haga, 7 iul. /MOLDPRES/.Vicepremierul turc Tugrul Turkes nu este binevenit în Olanda și nu poate lua parte la un eveniment pentru marcarea unui an de la tentativa de lovitură de stat din Turcia, a transmis vineri guvernul olandez, potrivit DPA, scrie AGERPRES, preluată de MOLDPRES.

Dată fiind starea actuală a relațiilor bilaterale, vizita unui membru al guvernului turc nu este binevenită, a precizat administrația olandeză la Haga.

Vicepremierul turc Tugrul Turkes era programat să participe săptămâna viitoare la un eveniment pregătit de organizația turcă Apeldoorn, în centrul Olandei.

Tensiunile au crescut între cele două țări după ce Olanda le-a interzis miniștrilor de la Ankara să participe la evenimente de campanie pe teritoriul olandez înainte de controversatul referendum constituțional din Turcia de la 16 aprilie, în urma căruia președintele Recep Tayyip Erdogan și-a sporit puterile.

Germania a blocat la rândul său evenimente ale unor oficiali turci care voiau să le vorbească votanților expatriați înainte de referendum.

Berlinul a refuzat să-i permită lui Erdogan să se adreseze cetățenilor turci în timpul vizitei sale la Hamburg pentru summitul G20 care are loc vineri și sâmbătă.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!