ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 75 la sută din persoanele fizice au achitat impozitul pe bunurile imobiliare cu reducere

12:59 | 07.07.2017 Categorie: Economic

Chişinău, 7 iul. /MOLDPRES/. Serviciul Fiscal de Stat a acumulat 315,5 milioane lei la Bugetul Public Național din impozitul pe bunurile imobiliare achitat de persoanele fizice. Proprietarii de imobile care au achitat integral impozitul pînă la finele lunii iunie, au beneficiat de reducere de 15 la sută din suma calculată. Circa 75 la sută din populație a achitat deja acest tip de taxă și a beneficiat de rabat, informează MOLDPRES cu referire la un comunicat al Serviciului Fiscal de Stat (SFS).

Planul de încasări din taxa pe imobil pentru anul 2017 este 426,2 milioane de lei. SFS anunță contribuabilii care nu au profitat de dreptul de reducere că sînt obligați să achite impozitul pentru bunurile imobiliare și/sau impozitul funciar în părți egale, nu mai tîrziu de 15 august și 15 octombrie, anul curent.

Persoanele care nu vor achita în termen impozitul pe bunurile imobiliare, vor plăti penalitate pentru fiecare zi de întîrziere (0,0384 %  din suma impozitului pe bunul imobiliar neachitat), mai anunță Serviciul Fiscal de Stat. 

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)