ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comandantul Armatei Naţionale a participat la Conferinţa ONU a șefilor Apărării

12:06 | 08.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/.  Comandantul Armatei Naţionale, generalul de brigadă Igor Cutie, a participat ieri la conferinţa şefilor Apărării, desfăşurată la sediul central al ONU din New York, SUA, comunică MOLDPRES.

Surse de la Ministerul Apărării au relatat pentru agenție că întrunirea, care a reunit lideri militari din peste o sută de ţări, a avut ca subiect principal eficientizarea performanţelor misiunilor ONU de menţinere a păcii, cu accent pe detaşarea rapidă, instruirea trupelor şi creşterea numărului de femei participante în misiuni de acest gen.

Şefii Apărării au făcut un schimb de opinii şi analize militare privind provocările la adresa actualelor operaţiuni de pacificare ale ONU şi evoluţia acestora.

Secretarul General ONU, Antonio Guterres, şi-a exprimat, prin intermediul unui mesaj video adresat participanţilor, recunoştinţa faţă de bărbaţii şi femeile din misiunile de pacificare, apreciind curajul "căştilor albastre" ale ONU, care se expun pericolului, astfel încît alţii să se poată bucura de siguranţă.

Antonio Guterres a salutat, de asemenea, atenţia pe care forumul a acordat-o egalităţii de gen, menţionînd că este nevoie de creşterea numărului de femei în operaţiuni. Astfel, oficialul a îndemnat toate ţările, care contribuie cu trupe, să detaşeze mai multe femei în misiuni ONU de menţinere a păcii.

Conferinţa ONU în formatul şefilor Apărării s-a aflat la a doua ediţie.

(Editor M. Jantovan)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!