ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autovehiculele alimentate cu gaze vor fi interzise în mai multe locuri publice

09:16 | 10.07.2017 Categorie: Social

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Autovehiculele utilate cu sistem de alimentare cu gaze vor fi interzise în mai multe locuri publice, conform unor modificări la Regulamentul circulației rutiere, aprobate în ședința de astăzi a Guvernului, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, unitățile de transport alimentate cu gaze nu vor avea voie să staționeze în parcările subterane ale clădirilor locative multietajate, ale clădirilor de menire social-culturală și în cele cu destinație publică și administrativă. Totodată, va fi interzis accesul și staționarea acestora în parcările subterane de tip închis.

Concomitent, pentru respectarea prevederilor, Regulamentul circulației rutiere a fost completat cu un nou indicator, care interzice accesul autovehiculelor utilate cu sistem de alimentare cu gaze naturale comprimate sau gaze naturale lichefiate.

Modificările aprobate de Executiv au drept scop reducerea riscurilor de incendii și explozii la exploatarea autovehiculelor utilate cu sistem de alimentare cu gaze. 

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)