ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei centre de integrare pentru străini vor fi instituite în municipiul Chișinău, Bălți și Cahul

09:46 | 10.07.2017 Categorie: Social

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Trei centre de integrare pentru străini vor fi instituite în municipiul Chișinău, Bălți și Cahul, potrivit unui proiect de hotărîre aprobat astăzi de către Executiv, informează MOLDPRES.

Tot astăzi, Cabinetul de miniștri a aprobat Regulamentul ce prevede activitatea centrelor.

Conform documentului, centrele vor fi instituite în cadrul Biroului migrație și azil al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), iar activitatea acestora va fi asigurată din bugetul MAI.

Centrele de integritate pentru străini sînt specializate în activități de integrare, consiliere, informare și asistare a străinilor. Acestea vor realiza o activitate zonală, prin oferirea asistenței persoanelor din toate localitățile țării în baza regiunii nord (mun. Bălți), centru (mun. Chișinău) și sud (mun. Cahul).

Crearea centrelor de integrare pentru străini a fost prevăzută în Programul de Dezvoltare Strategică al MAI și al Biroului migrație și azil pentru anii 2014-2016.

Potrivit datelor CRIS Registru, în ianuarie 2017, pe teritoriul R. Moldova erau domiciliați peste 25 de mii de cetățeni străini și apatrizi.  

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)