ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cadrul de îmbunătăţire a calităţii serviciilor medicale a fost aprobat de Guvern

09:43 | 10.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Executivul a aprobat în cadrul şedinţei de astăzi, Regulamentul privind modul de ţinere a Registrului medical format de sistemul informaţional medical integrat, comunică MOLDPRES.

Direcţia comunicare și protocol a Guvernului a precizat că Regulamentul stabileşte modul de colectare (actualizare) şi analiză a datelor despre evenimentele care au loc în sistemul de sănătate şi de transformare a acestora în informaţii utilizate în procesul de luare a deciziilor privind profilaxia maladiilor, tratamentul şi reabilitarea pacienţilor, gestionarea eficientă a resurselor din instituţiile medico-sanitare publice şi private.

De asemenea, Regulamentul stipulează subiecţii raporturilor juridice în domeniul creării şi funcţionării Registrului medical, drepturile şi obligaţiile posesorului, ale deţinătorului şi ale participanţilor la crearea acestuia.

Alte prevederi ale documentului vizează procedurile de colectare şi gestiune a datelor, interoperabilitatea cu alte registre şi sisteme informaţionale, modalitatea asigurării unui nivel adecvat de protecţie a datelor cu caracter personal, precum şi metodele de protecţie a acestor date.

Ministerul Sănătăţii este posesorul şi deţinătorul Registrului medical, care are drept scop creşterea calităţii şi a eficienţei serviciilor prestate de instituţiile medicale, plasînd pe primul loc subiectul îngrijirii pacientului.

img17005350

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!