ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un poliţist și un șef al unei întreprinderi au fost reţinuţi pentru trafic de influență

12:17 | 10.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Un angajat al Inspectoratului de Poliție Drochia și un șef al unei întreprinderi municipale din orașul Dondușeni au fost reţinuţi astăzi fiind bănuiți de trafic de influență, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Afacerilor Interne, cei doi au pretins și primit de la un locuitor al orașului Drochia, 21 mii de euro susţinînd că pot influenţa factori din cadrul instanţelor judecătoreşti în vederea emiterii unei decizii favorabile într-o cauză penală deschisă pe numele soției acestuia.

În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, bărbaţii au fost reținuți pentru 72 de ore, iar ulterior, în privința șefului întreprinderii municipale a fost eliberat un mandat de arest pe un termen de 30 de zile.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, bănuiţii riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de pînă la 300 mii de lei sau privațiune de libertate de la trei la şapte ani.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!