ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Circa 2000 de tineri și-au anunțat intenția de a participa la Festivalul Mondial SOCI 2017

12:35 | 10.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Circa 2000 de tineri din Republica Moldova au depus cereri de participare la Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților - SOCI 2017. Anunțul a fost făcut astăzi de șeful statului, Igor Dodon, în urma ședinței cu membrii Comitetului organizatoric național al evenimentului, informează MOLDPRES.

Președintele a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că la ședință s-a discutat despre pregătirile pentru participarea delegației R. Moldova la Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților - SOCI 2017. „Țara noastră a primit invitații pentru participarea a 400 de tineri - 300 de pe malul drept al rîului Nistru și o sută de pe malul stîng. În timpul apropiat urmează să fie selectați participanții. Am luat decizia ca acest eveniment să fie trecut sub patronajul președintelui țării, iar ulterior vom face tot posibilul pentru acoperirea cheltuielilor pentru transport”, a spus Dodon.

Festivalul Mondial al Tineretului și Studenților - SOCI 2017 va avea loc în octombrie curent la Soci, Rusia. La eveniment urmează să participe peste 20 de mii de tineri din 183 de țări.

În altă ordine de idei, șeful statului a menționat că peste o sută de absolvenți ai instituțiilor sportive de învățămînt vor fi premiați săptămîna viitoare cu diplome pentru performanțe. ”În așa fel, sperăm să motivăm tinerii care obțin rezultate frumoase. De asemenea, am stabilit să organizăm, în Piața Marii Adunări Naționale, la 18 iulie, Festivalul „Generația Tineretului”, în cadrul căruia va avea loc un concert cu participarea artiștilor străini”, a precizat Igor Dodon.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

img17005360

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!