ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primii opt procurori au fost numiţi în funcţii în conformitate cu noua Lege a Procuraturii

15:44 | 10.07.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Primii opt procurori au fost numiţi astăzi în funcţii în conformitate cu rigorile noii Legi cu privire la Procuratură, informează MOLDPRES.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a precizat că procurorii numiți au depus azi jurămîntul în faţa membrilor Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) şi a Procurorului General.

Noii procurori au fost numiţi după un alt algoritm, astfel încît pe lîngă pregătirea în cadrul Institutului Naţional al Justiţiei, starea de sănătate a acestora a fost verificată de către o comisie specializată a Ministerului Sănătăţii. De asemenea, candidaţii au fost testaţi la poligraf şi au fost evaluaţi de Colegiul pentru selecţia şi cariera procurorilor pe lîngă CSP.

Noii procurori şi-au început astăzi activitatea, fiind repartizaţi în procuraturile raioanelor Ialoveni, Hînceşti, Nisporeni, UTA Găgăuzia, Soroca şi municipiul Chişinău.

(Reporter A. Plitoc, editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!