ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Andrian Candu: Relansarea proiectelor de infrastructură este o prioritate pentru Republica Moldova

15:40 | 10.07.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Relansarea proiectelor de infrastructură este o prioritate pentru autorități la această oră, a declarat astăzi președintele Parlamentului Andrian Candu la întrevederea cu Francis Malige, Director regional Europa de Sud-Est și Caucaz BERD, și Dimitri Gvindadze, Directorul Oficiului BERD din Moldova, comunică MOLDPRES.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Legislativului, părțile au trecut în revistă etapele de implementare a proiectelor investiționale din sectorul energetic, bancar și infrastructură. Președintele Parlamentului a reiterat interesul Republicii Moldova pentru implementarea proiectelor de construcție a gazoductului Ungheni – Chișinău și a liniei de interconexiune Isaccea-Vulcănești – Chișinău, care vor permite conectarea țării noastre, prin intermediul României, la sistemul energetic comunitar. 

Director regional Europa de Sud-Est și Caucaz BERD, Francis Malige, a informat despre intenția de aproba o nouă strategie de țară pentru Republica Moldova pînă la finele anului curent.

BERD este cel mai mare investitor în Moldova cu investiții cumulate de peste 1,1 bilioane de euro în mai mult de 110 proiecte în agrobusiness, energie, sectorul financiar, infrastructură și industrie. De asemenea, BERD mobilizează investiții străine directe semnificative pe lîngă propriile finanțări.

img17005368

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!