ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova și Georgia au marcat 25 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice

17:06 | 10.07.2017 Categorie: Politic

Chişinău, 10 iul. /MOLDPRES/. Miniștrii de Externe ai R. Moldova și ai Georgiei au semnat astăzi în cadrul unei conferințe comune o serie de plicuri elaborate de Poșta Moldovei și consacrate celor 25 de ani de relații diplomatice între cele două țări, comunică MOLDPRES.

Vicepremierul Andrei Galbur, ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, a menţionat aprofundarea dialogului și cooperării moldo-georgiene pe toate dimensiunile, dar și consolidarea contactelor interumane şi a celor politice.

Șeful diplomației de la Chișinău a specificat că la întrevederea cu omologul georgian au fost abordate mai multe subiecte ce țin de cooperarea bilaterală, dar și de colaborarea în cadrul mai multor organisme internaționale. El a felicitat poporul georgian cu prilejul abolirii regimului de vize cu UE și a reiterat sprijinul autorităților de la Chișinău pentru Georgia.

Și ministrul Afacerilor Externe al Georgiei, Mikheil Janelidze, s-a arătat mulțumit de cooperarea cu autoritățile de la Chișinău și a apreciat eforturile depuse de țara noastră în cadrul Parteneriatului Estic.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)